fbpx

Startsein ontbossen en bouwrijp maken Geertruidenbergproject

GFC NIEUWSREDACTIE- Minister Dinotha Vorswijk heeft het startsein voor het ontbossen en bouwrijp maken van het Geertruidenbergproject te Zoelen, Commewijne (Suriname).

Behalve de minister van GBB waren onder andere aanwezig: de burgervader van Commewijne, Mohamedshafiek Rajab, voorzitter van de bond bij het AZP, Lloyd Pool en de directeur van het AZP, Claudia Marica-Redan.

Fabian Emanuel als een van de trekkers van het project alsook bestuursleden van de Algemene Bond van Personeel in dienst bij het AZP(ABPLAZ), geestelijke leiders en belanghebbenden woonden de activiteit ook bij.

Ruim een maand geleden, op 15 november, mochten 200 zorgmedewerkers van het AZP hun bereidverklaring in ontvangst nemen in het auditorium van het AZP.

Volgens Emanuel waren de ondernemers reeds lang gereed om te starten. Hij gaf onder meer aan dat door initiatief te nemen wij onder andere het huisvestingsprobleem van zorgverleners kunnen helpen oplossen. Hij is heel blij en trots op wat zij tot nu toe hebben bereikt en bedankte de minister voor haar inzet om dit project tot een succes te maken.

De burgervader van Commewijne noemde deze dag een heel bijzondere dag.

BEKIJK OOK
Vrouw in ziekenhuis opgenomen met brandwonden over lichaam nadat culturele activiteit verkeerd uitpakte

Om het personeel van het AZP tegemoet te komen met goedkope bouwkavels werd een stuk perceel uitgegeven van 160 hectare. Dit zal in 1752 kavels tot 500 vierkante meter opgedeeld worden.

Volgens de burgervader van Commewijne zou dit niet bereikt zijn zonder tussenkomst van de initiatiefnemer en de heer Pool alsook de overige bestuursleden. Hij bedankte de minister van GBB voor haar inzet om dit alles te bewerkstelligen. Ook vroeg hij de minister van GBB om het niet hierbij te laten, maar ook anderen een kans te geven die recht hebben op een stuk perceel.

“Als wij armoede willen bestrijden is het helpen van mensen die geen huisvesting of perceel hebben een van de belangrijkste basisbehoeften in het leven”.

Hij drukte de belanghebbenden op het hart om hun perceel niet te verkopen of te gaan speculeren en bemoedigde de belanghebbenden aan om hun zaken in orde te maken om hun toewijzingsbeschikking in handen te krijgen.