fbpx

Staatsgreep in Suriname mogelijk, autoriteiten moeten 24 uur per dag alert zijn

INGEZONDEN- Dat er een staatsgreep in Suriname gepleegd kan worden wordt door sommige naïevelingen voor totaal onmogelijk gehouden.

Deze mensen die hun kop in het zand steken, hebben mij vorig jaar nog hevig bekritiseerd nadat ik mijn zorgen hierover openbaar had gemaakt via deze nieuwssite.

Maar de realiteit is, dat het op illegale wijze grijpen naar de macht in dit Zuid- Amerikaans land voor getrainde elite militairen in principe een fluitje van een cent is. Onderschat dat niet! Met geld kan heel veel!

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Influencers kunnen het gedrag van hun volgers niet veranderen, blijkt uit studie

Kijk maar naar de recente pogingen in Haïti waarbij een groep Colombiaanse huurlingen is betaald om de president opzij te zetten.

En verder terug in het verleden in Turkije en Venezuela. De Turken hadden het toen ook niet voor mogelijk gehouden.

OOK INTERESSANT
Granman Saramaccaners vraagt onmiddelijke vrijlating activist Asawini

Indien de Turkse president Recep Erdoğan niet zo snel en bedachtzaam had ingegrepen, had de couppoging daar een ander vervolg gekregen.

Ik wil ook herinneren aan de meest recente staatsgreep in Myanmar.

Kortom, het is niet onmogelijk dat er kwaadwilligen met geweld de macht in Suriname willen grijpen.

Dat moet dus een belangrijke reden zijn voor de regering Santokhi- Brunswijk om de veiligheidsdiensten volledig op te schonen- alleen echte loyalisten- en 24 uur per dag op scherp te houden.

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]