SRD 24 miljoen ondersteuning aan ziekenhuizen veiliggesteld

GFC NIEUWSREDACTIE- De regering heeft de financiële ondersteuning aan ziekenhuizen over de tweede helft van dit jaar veiliggesteld.

Onder leiding van vicepresident Ronnie Brunswijk is tijdens de Raad van Ministers vergadering van 14 juli het besluit genomen om het bedrag van SRD 24 miljoen hiervoor veilig te stellen.

Deze middelen zullen via het ministerie van Volksgezondheid ter beschikking worden gesteld aan het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, het Psychiatrisch Centrum Suriname, het Diakonessenhuis, het Streekziekenhuis Marwina, het Regionaal Ziekenhuis Wanica, het St. Vincentius Ziekenhuis, het ‘ s Lands Hospitaal en het Mungra Medisch Centrum.

Ondertussen heeft de minister van Financiën en Planning per schrijven aan de Centrale Bank van Suriname reeds het verzoek gedaan om de maandelijkse ondersteuningstoelage over de maand juni over te maken aan deze ziekenhuizen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Miljoenen mensen mogen niet meer naar ziekenhuizen, scholen en winkelcentra zonder vaccinatie

Overige berichten