fbpx

Spy software ontdekte dat werknemer niet zo veel werkte als ze zei, nu moet ze haar loon terugbetalen

GFC NIEUWSREDACTIE- Een Canadese accountant is veroordeeld om haar werkgever terug te betalen voor “tijddiefstal” nadat de trackingsoftware van het bedrijf had vastgesteld dat ze persoonlijke taken uitvoerde terwijl ze beweerde te werken.

De uitspraak van de rechtbank markeert een van de eerste gevallen waarin dergelijke technologie is gebruikt om een werknemer te bevelen een werkgever terug te betalen voor het verslappen op het werk.

Karlee Besse, een werknemer van Vancouver Island accountantskantoor Reach CPA, beweerde aanvankelijk dat ze ten onrechte was ontslagen en dat haar werkgever haar $ 5.000 aan onbetaalde lonen en ontslagvergoedingen verschuldigd was.

Besse’s werkgever zei dat het haar beëindigde omdat ze zich bezighield met tijddiefstal en een tegenzaak aanspande om iets meer dan $ 2.600 aan lonen te eisen die het haar betaalde terwijl ze naar verluidt niet zo goed werkte als onderdeel van een voorschot dat ze ontving voordat haar dienstverband begon.

BEKIJK OOK
Tesla boekt recordwinst ondanks hoge inflatie en economische tegenwind

De rechtbank verwierp haar claim en beval haar om Reach $ 1.506,34 terug te betalen op basis van haar salaris.

De uitspraak van de rechtbank komt naarmate meer bedrijven trackingsoftware op de computers van werknemers installeren om toetsaanslagen en klikken te detecteren om ervoor te zorgen dat ze zich concentreren op werkgerelateerde taken terwijl ze hun werk op afstand doen.

Sommige critici zeggen dat dit soort surveillance neerkomt op spionage en inbreuk maakt op de basisrechten van werknemers.