Sportminister betuigt steun aan familie Asinga

GFC NIEUWSREDACTIE- Minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) in Suriname heeft tijdens een telefoongesprek met Tommy Asinga namens de regering en de Surinaamse samenleving haar morele ondersteuning betuigd aan de atleet Issamade Asinga.

Tommy Asinga, een Surinaamse oud-atleet, is de vader van Issamade, die enkele weken terug namens Suriname furore maakte op de atletiekbanen in São Paulo, Brazilië en op de 100m en 200m goud won in zijn debuutoptreden voor Suriname.

Ondertussen heeft de Surinaamse Atletiek Bond (SAB) bekendgemaakt dat de veelbelovende atleet positief is getest op een verboden stimulerende middel. In zijn urine zijn sporen ontdekt van verboden supplementen.

De minister heeft in het onderhoud met vader Asinga de gevoelens van Suriname kenbaar gemaakt en aangegeven dat het hele land geschokt is door het nieuws rond zijn zoon. “Maar we laten het hoofd niet hangen en blijven als een man achter Issamade staan”, aldus de ROS-minister.

OOK INTERESSANT
Handelingen brandstichtende jongeren vastgelegd op camera

Dinsdag aanstaande komt het resultaat vrij van een tweede test uit een B-sample. De vader zegt het zeer op prijs te stellen dat er vanuit de regering de nodige attentie wordt gegeven aan deze case.

“Als land blijven we de ontwikkelingen volgen en we zullen de familie Asinga blijven schragen in deze moeilijke tijden”, aldus de bewindsvrouw.