Tijdens lockdowns moet een ieder in Suriname die wil bewegen vrij op straat kunnen gaan

GFC NIEUWSREDACTIE- Een ieder die wil lopen, wandelen of rennen zou dat tijdens de lockdown zonder problemen op straat moeten kunnen doen.

De regering moet zo snel mogelijk opdracht geven aan de politie dat deze personen met rust gelaten moeten worden.

Het is juist gezond om een ieder in Suriname, ook kinderen die de hele dag met hun mobiel bezig zijn, te stimuleren meer te gaan bewegen.

Het is met het weinige verkeer een goede gelegenheid voor wandelaars, mensen die willen bewegen, om vrij gebruik te maken van de ‘verlaten’ wegen.

Dat laat het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief (KSVC)aan GFC Nieuws weten.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Mensen met een verhoogde bloeddruk en/of diabetes hebben baat bij meer beweging

“Het zou erg op prijs gesteld worden indien de regering een ieder die wil gaan lopen of bewegen op straat, alle gelegenheid daartoe geeft. Juist tijdens de lockdowns is dit een gezonde tijdsbesteding in plaats van de hele dag te zitten of liggen in huis”.

“Geef een ieder de ruimte, ook hele gezinnen, vaders, moeders en kinderen, om vrij de straat op te gaan om te gaan lopen voor de gezondheid”, stelt het KSVC.

Het VrouwenCollectief vraagt aan de regering om alle wandelaars dus per direct dispensatie te verlenen voor het maken van wandeltochten tijdens de lockdowns. Uiteraard moet de 2 meter regel in acht worden genomen.

 

Overige berichten