Sponsors grote politieke partijen bepalen in aanzienlijke mate het beleid in Suriname

Gokken

GFC NIEUWSREDACTIE-  De grootste sponsors van politieke partijen binnen de Surinaamse politiek bepalen in aanzienlijke mate het beleid in het land.

Dit heeft diepe gevolgen voor zowel economische beslissingen als sociale vraagstukken. Dat zegt Suriname- analist Soeroechomento in een exclusief interview met GFC Nieuws.

Volgens de deskundige tonen de recente wetgevingsontwikkelingen in het parlement onmiskenbaar aan dat er beslissingen worden genomen die met name gunstig zijn voor de gokindustrie in Suriname, evenals voor de geldwisselkantoren.

Dit heeft niet alleen betrekking op de Surinaamse bevolking, maar heeft bovendien bredere economische implicaties.

“Het is al jaren algemeen bekend wie de belangrijkste financiële ondersteuners zijn van de VHP, zeker ook voorafgaande aan de verkiezingen in mei 2020.”

“De belangen van deze sponsors worden nauwlettend overwogen en vaak prioriteit gegeven. Maatregelen die hen zouden schaden, worden zelden tot nooit geïmplementeerd”, stelt hij met overtuiging.

De analist benadrukt dat, ondanks de macht van deze sponsors, het vaak de gewone burger is die de prijs betaalt voor deze politieke besluitvorming.

OOK INTERESSANT
SLM boos om ongefundeerde en ongeverifieerde negatieve berichtgeving en dreigt met juridische stappen