SPB-voorzitter Atompai: politiek bemoeilijkt heel veel binnen het korps

GFC NIEUWSREDACTIE- Politiebondsvoorzitter Milando Atompai concludeert dat het beeld dat er binnen het korps bestond veranderd, maar dat de politiek heel veel bemoeilijkt.

“Er zijn een heleboel dingen die spelen, maar politiek maakt dat ding moeilijk. Super moeilijk. U zult zien dat mensen hoofddeksels ruilen. Mensen zullen hier hoofddeksels van anderen lenen, omdat zij niet hebben. En de politiebond blijft elke dag vragen. Ze kunnen niet zeggen dat wij geen gelijk hebben.”

Atompai sprak vrijdag bij de bevordering van meer dan driehonderd politieambtenaren van het Korps Politie Suriname.

Los van alle kritiek had Atompai ook een goed woord over de situatie. Hij stelt dat de leeftijd van de onderofficieren in vergelijking met enkele jaren geleden veel lager ligt. Hiermee is bewezen dat er op veel jongere leeftijd hogere functies worden bekleed. Het toont volgens de vakbondsman aan dat er sprake is van mogelijkheden voor snelle doorgroei en ontwikkeling van vooral het jonger personeel, die een leidinggevende positie kunnen aanvaarden.

OOK INTERESSANT
Suriname behaalt derde evaluatie bestuursraad IMF

Waarnemend korpschef Ruben Kensen stelt dat de bevorderingen een bekroning zijn voor al het harde werk dat de manschappen hebben verzet. Hij accentueert dat de huidige korpsleiding niet zal rusten, voordat alle rechtspositionele belangen van de collega’s zijn behartigd. De politiebaas verklapt ook trots te zijn op de collega’s. Hij heeft de oproep gedaan dat alle collega’s integer blijven en het korps op handen dragen.

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie zegt te hopen dat er met de bevorderingen een aanvang is gemaakt met het inhalen van de jarenlange achterstand.

Het gaat om 321 bevorderingen. 14 majoors zijn bevorderd tot onder inspecteurs, 15 brigadiers tot onderinspecteur, 13 brigadiers tot majoor en 279 politieambtenaren eerste klasse tot brigadier.

Amoksi zegt dat de korpsleden het verdienen, omdat zij zich keihard hebben ingezet voor de dienst en de gemeenschap.

De bewindsman heeft aangegeven dat deze verworvenheid te danken is aan de inzet van het Interim-Management Team en de nieuwe korpsleiding.

OOK INTERESSANT
Regering betreurt berichtgevingen met onjuiste informatie omtrent IMF