fbpx

South Dakota National Guard ingenomen met hechte relatie Suriname

GFC NIEUWSREDACTIE- De South Dakota National Guard (SDNG) in de Verenigde Staten (VS) is ingenomen met de hechte relatie die al 15 jaar wordt onderhouden met Suriname.

Deze samenwerking wordt volgens Generaal Majoor Jeffrey Marlette voortgezet.

Generaal Majoor Marlette, Adjudant General van de SDNG, is aan het hoofd van een hoge militaire delegatie uit de VS op werkbezoek in Suriname.

De delegatie heeft dinsdagochtend haar opwachting gemaakt bij Defensieminister Krishna Mathoera. Het doel van dit bezoek was om het programma van de South Dakota State Partnership voor het fiscaal jaar 2022 te bespreken.

Het South Dakota en Suriname partnerschap omvat niet alleen gezamenlijke militaire uitwisselingen maar ook humanitaire activiteiten, waaronder gratis medische en tandheelkundige diensten, renovatie van gebouwen en informatie-uitwisseling over noodhulp na rampen en noodoperaties.

BEKIJK OOK
Operatie Orde Handhaving Paramaribo doet invallen op verschillende locaties

Afgelopen maanden is de relatie tussen Suriname en partner VS versterkt. Bezoeken op het hoogste niveau zijn onderdeel van de internationale samenwerking en benadrukken de belangrijkheid ervan.

Zo was admiraal Keith Davids, commandant van de Special Operations Command South (Socsouth), vorige week ook op werkbezoek bij het ministerie. Eerder dit jaar hebben wij ook bezoeken gehad van de admiraals Craig Faller en Yvette Davids van de USSouthcom.

Namens het ministerie van Volksgezondheid was ook aanwezig, de directeur Rakesh Gajadhar Sukul.