Sommige professoren in Suriname hebben hun diploma gekocht, zeggen politici

GFC LIFESTYLEREDACTIE – Er zijn individuen in Suriname en daarbuiten die beweren hoogopgeleid te zijn en de titel ‘professor’ te dragen, terwijl dat in werkelijkheid niet het geval is. Verschillende politieke prominenten hebben dit aan GFC gemeld.

“Binnen de Surinaamse gemeenschap zijn er bekende namen van mensen die nauwelijks een formele opleiding hebben gevolgd, maar zich presenteren als hooggeleerden,” aldus een bekende politicus die anoniem wenst te blijven.

De titel ‘professor’ wordt doorgaans toegekend aan personen die een hoge academische positie bekleden aan een universiteit.

In veel landen, waaronder de Verenigde Staten en Canada, wordt de term ‘professor’ in het algemeen gebruikt voor een universitair docent van elke rang.

Maar in veel Europese landen, zoals Nederland en België, is het een specifieke rang, hoger dan een reguliere docent of universitair hoofddocent.

De titel ‘professor’ wordt in de meeste gevallen toegekend aan iemand die een aanzienlijke bijdrage heeft geleverd aan zijn of haar vakgebied door middel van onderzoek en publicaties, en die een rol speelt in het onderwijzen van studenten op universitair niveau.

OOK INTERESSANT
Worstellegende Vince McMahon hoopt 120 jaar oud te worden

De titel ‘professor’ is beschermd  en mag alleen worden gebruikt als deze officieel is toegekend door een universiteit. Het onrechtmatig voeren van de titel ‘professor’ kan als misleidend worden beschouwd.