Snesiekondre krijgt multifunctioneel politiebureau

GFC NIEUWSREDACTIE- Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft een commissie geïnstalleerd om de bouw van een Multifunctioneel bureau voor Justitie en anderen te Snesiekondre te coördineren.

De commissie “Multifunctioneel bureau Justitie en andere diensten Snesiekondre” bestaat uit vertegenwoordigers van JusPol, de ministeries van Openbare Werken en Volksgezondheid, het Korps Politie Suriname, het districtscommissariaat Sipaliwini, het Traditioneel Gezag en Newmont Suriname.

Het project behoort tot de gemeenschapsprojecten van goudmaatschappij Newmont Suriname, waarbij het bedrijf zo goed als mogelijk invulling probeert te geven aan haar sociale verantwoordelijkheid en een deel van haar winsten uit de goudwinning laat terugvloeien naar de gemeenschap.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Vrouw vergiftigt schoonvader die haar misbruikte

Het betreft een multifunctioneel politiebureau aan de gemeenschap van Marowijne, waarin meerdere diensten kunnen worden gehuisvest.

Minister Amoksi hoopt dat de bouw hiervan een wezenlijke bijdrage zal leveren aan het veiligheidsgevoel van de bewoners te Snesiekondre en omgeving en dat er in het kader van rechtsbijstand het rechtsgevoel zal toenemen.

Commissievoorzitter Paul van Du, meent dat met dit project de bereikbaarheid van de verschillende diensten een belangrijke rol zal spelen in deze leefgemeenschap.

Dit politiebureau biedt een goede gelegenheid aan de verdere decentralisatie van overheidsdiensten. Hierbij wordt gedacht aan diensten voor rechtspleging, rechtszorg, slachtofferzorg, de bestuursdienst en de gezondheidsdiensten.

De bouw van het multifunctioneel politiebureau zal volledig door Newmont worden gefinancierd.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten