Snelste typer gezocht tijdens derde landelijke typewedstrijd

GFC NIEUWSREDACTIE- De voorronde van de Landelijke Typewedstrijd in Suriname is van start gegaan op DigiSmart.sr en loopt tot en met donderdag 13 juli 2023.

In de finale op zaterdag 15 juli zal duidelijk worden wie de hoofdprijs wint en zich de snelste typer van Suriname mag noemen.

Het is de derde keer dat er een Landelijke Typewedstrijd (LTW) wordt gehouden. Tijdens de voorronde, die voor eenieder open staat, kan via www.digismart.sr meegedaan worden.

OOK INTERESSANT
Tijdelijk sluiting hoofdkantoor Sociale Zaken in Paramaribo

De snelheid wordt bepaald door een tekst binnen 1 minuut over te typen en deelnemers mogen net zo vaak meedoen als zij maar willen.

De top 10 snelste typers van de voorronde zullen op zaterdag 15 juli tegen elkaar uitkomen om zo te bepalen wie de winnaar van de Landelijke Typewedstrijd is. Ook voor de minder snelle typers zijn er prijzen. Zo maken de nummers 100, 200, 300 ook kans op een prijs.

OOK INTERESSANT
Bonden in Suriname roepen op tot heroverweging Btw-verhoging

Het DigiSmart platform is opgezet door Alembo die bewust en doelgericht wil bijdragen aan de ontwikkeling van de digitale transformatie en geletterdheid van de gehele Surinaamse gemeenschap.

“We leven in het ‘digitaal tijdperk’. Typen is “het nieuwe schrijven” en daarom een hele belangrijke vaardigheid om over te beschikken”, aldus de organisatie.