SLM Boeing 737 voor de tweede keer binnen 2 maanden aan de ketting

GFC NIEUWSREDACTIE- De SLM Boeing 737 is vanmiddag wederom op de luchthaven van Miami weggesleept bij de terminal.

Passagiers die naar Suriname moesten vertrekken konden met lede ogen aanschouwen hoe de SLM “kist” in het bijzijn van de politie werd weggesleept.

Het is nog niet duidelijk of de bagage voor het wegslepen, uit het toestel werd verwijderd. Ook kon niet gemeld worden waarom het toestel dit keer niet naar ons land kon vertrekken.

Zojuist meldde de SLM in een persbericht dat vanwege de precaire financiële situatie zij niet tijdig heeft kunnen voldoen aan de betalingsverplichtingen van de lessor van de gehoorde B737-700.

“Op grond van het bovenstaande heeft de lessor helaas besloten dat Surinam Airways dit vliegtuig commercieel-operationeel niet meer mag inzetten. Surinam Airways betreurt deze situatie ten zeerste, maar doet er alles aan haar commerciële verplichtingen na te komen.”

“Surinam Airways doet er verder alles aan haar gestrande passagiers (85) zo snel als mogelijk naar Georgetown en Paramaribo te vervoeren. Op dit moment worden de passagiers overgeboekt op vluchten van andere luchtvaartmaatschappijen,” meldt de afdeling Corporate Communications van de SLM.

In april werd het SLM-toestel B737 in Miami al aan de ketting gelegd door de schuldeiser. Toen werd door de Surinaamse Overheid US$ 650.000 overgemaakt om het toestel vrij te krijgen.

Overige berichten