Slechte en gevaarlijke woonsituatie Sunny Point en Leiding 20 moet worden opgelost

GFC NIEUWSREDACTIE- De erbarmelijke leef- en woonsituatie van de bewoners van blok 1 en 3 te Sunny Point en Leiding 20 baart ernstige zorgen.

Het voorval van de 11-jarige jongen die verwondingen opliep, nadat hij in een weiland te Sunny Point op elektriciteitskabels stapte en stroomstoten door het lichaam kreeg, heeft de onveilige situatie bevestigd.

De Surinaamse vicepresident Ronnie Brunswijk wil versneld maar gestructureerd verlichting brengen voor de honderden mensen die hier in onzekerheid leven.

BEKIJK OOK MEER GFC  NIEUWS: Kleindochter hoort oma schreeuwen van de pijn en redt haar na inbrandsteking door vriend

Deze week hebben de bewoners van deze omgeving twee petities waarin ze hun zorgpunten aanhalen.

Brunswijk heeft daarna gelijk een team gedirigeerd naar het gebied om zich te oriënteren. Aan de hand van de rapportage wil hij overgaan tot actie.

Het overgroot deel van de woningen beschikt niet over elektriciteit en water. Hij maakte in dit kader contact met de directeur van de Energie Bedrijven Suriname (EBS), Marcel Eyndhoven.

Onder leiding van de directeur van het Directoraat Volkscommunicatie, Humphrey Dundas, en directeur Vivian Gordon van het Kabinet van de Vicepresident, begaf de EBS-directeur met enkele deskundigen zich ter plaatse.

Parlementariër Miguella Huur van Wanica die ook in de delegatie was opgenomen, wierp zich op als gesprekspersoon van de bewoners. Zij liet tijdens een rondleiding zien in welke erbarmelijke situatie de mensen wonen.

BEKIJK OOK MEER GFC  NIEUWS: HIV- besmette personen lopen groter risico op plotselinge hartstilstand

Eyndhoven gaf aan dat alvorens te kunnen starten met de werkzaamheden voor de stroomvoorziening er enkele zaken in orde moeten worden gemaakt.

De wegen moeten worden gerehabiliteerd. De EBS kan pas hierna een aanvang maken met de werkzaamheden.

Verder moeten de huizen worden voorzien van een huisinstallatie en de bewoners moeten hun financiële verplichtingen nakomen alvorens zij over elektriciteit kunnen beschikken. Eenieder weet dat dit proces tijd in beslag zal nemen, zei Huur.

Maar de oplossing is met de steun van Brunswijk in zicht. Als alles vlot verloopt, kan men over enkele maanden reeds beschikken over elektriciteit, hield de EBS-directeur de aanwezigen voor.

De regering is druk bezig om de occupatievraagstuk in dit gebied op te lossen. De mensen waren blij met dit bezoek en kijken vol verwachting uit naar het mooie moment, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten