Siamese tweeling van wie werd verwacht dat ze enkele dagen zouden leven, zijn gelukkig op school

GFC NIEUWSREDACTIE- Een Siamese tweeling heeft de verwachtingen van artsen en familie overtroffen.

Bij de geboorte van de meisjes 4 jaar geleden werd gezegd dat ze na enkele dagen zouden sterven, maar nu gaan ze naar school.

Marieme en Ndeye Ndiaye, nu vier, “lachen nog altijd” en hebben veel vrienden op hun nieuwe school in Cardiff (Wales) – wat op een gegeven moment een “onhaalbare droom” leek, zei hun vader, meldt The Sun.

De trotse vader van de meisjes, Ibrahim, zei dat hij niet kan geloven wat zijn dochters hebben bereikt, en prees hun “enorme inspanning”.

Hij vertelde aan de BBC: “Als je in de achteruitkijkspiegel kijkt, was het een onhaalbare droom. Vanaf nu is alles wat voor je ligt een bonus voor mij. Mijn hart en ziel schreeuwen hardop: ‘Kom op! Kom op meiden! Verras me nog meer!’.”

Ibrahim bracht de meisjes in 2017 vanuit Senegal naar het VK, nadat hij contact had opgenomen met artsen over de hele wereld in de wanhopige poging dat ze zijn dochters konden helpen.

Marieme en Ndeye hebben aparte hersenen, harten en longen, maar delen een lever, blaas, spijsverteringsstelsel en drie nieren – wat artsen ertoe aanzette ze een levensverwachting van slechts een paar dagen te geven.

Het is niet duidelijk hoelang de meisjes zullen leven, maar elke dag is bonus, aldus hun vader.

Foto: BBC

Overige berichten