Sheesha Sahibdin Nieuwe Miss India Worldwide Suriname 2022

GFC NIEUWSREDACTIE- Sheesha Sahibdin is op zondag 29 mei gekroond tot de nieuwe Miss India Worldwide Suriname (MIWS) 2022.

Dit gebeurde tijdens de bomvolle en kleurrijke finale show in de Roeli’s Event Venue.

In de categorie Miss Teen India Worldwide Suriname is Chiquita Malaha als winnaar uit de bus gekomen.

“Geloven in mezelf, bidden en hard werken in combinatie met slapeloze nachten hebben dit resultaat opgeleverd,” zegt Sahibdin uit blijdschap.

De show werd gehost door Rodney Deekman en Oetra Biharie.

Het programma begon met een openingsact van alle 17 missen, samen met de queens Rishika Poeran (MIWS 2018) en Raveena Bharat (MIWS 2019). Vervolgens lieten de missen zien wat zij hadden voorbereid tijdens de saree ronde ,, talentenronde,Indian wearen tot slot de galaronde.

“Wij hebben een intensief traject van 12 weken achter de rug. Ik ben trots op het team, maar bovenal op alle contestanten. Zij hebben een prachtige show neergezet,” zegt Gietanjali Thakoer, director van Miss India Worldwide Suriname.

Voor Chiquita Malaha, winnares Miss Teen India Worldwide Suriname 2022, is het een eer om als eerste miss gekroond te worden in deze categorie. “Het was niet makkelijk, maar ik bleef doorzetten. Het voelt heerlijk aan om de eerste te zijn,” vertelt ze trots.

OOK INTERESSANT
Man twee keer op dezelfde dag aangehouden in verband met verduistering en verspreiding van pornografische beelden

Dit jaar werd de jury voorgezeten door Jaanam Bhojwani (Operations and Marketing Director van HSDS) met assistentie van Ashween Achaibersing (Business Coach).

De overige juryleden waren Donovan Heidanus (Cosmetisch Dermatoloog), Jimmy Lachchi (oprichter Miss India Holland Verkiezing), Samantha Gadjradj (Advocaat), Karin Refos (Branding en Communicatie-expert), Veditam Bishoen (Pro Audio Engineer en Accountant) en Sheetal Ramkhelawan – Sujan (Transformatie trainer en coach).

De spanning begon toe te nemen bij de bekendmaking van de top vijf. Na de vragenronde trok de jury zich hierna wederom terug om de top drie te kiezen.

Miss India Worldwide Suriname 2019, Raveena Bharat en Miss india Worldwide 2018 Rishika Poeran hebben hun “Ereronde en Farewell Walk” op een waardige wijze aan het publiek gepresenteerd.

Tijdens de beraadslagingen van de jury mocht het publiek verder genieten van de zang optredens van Shri Asif Ali en Sasra.

De volledige uitslag ziet er als volgt uit:

1. Miss India Worldwide Suriname 2022: Sheesha Sahibdin
2. First Runner Up: Shaminy Ragoebier
3. Second Runner Up: Kirtie Sewgolam
4. Third Runner Up: Shaira Bahadoer
5. Fourth Runner Up: Izania Leakat

OOK INTERESSANT
Surinaams begrotingstekort teruggebracht tot 4,3%

Subtitels:

1. Miss Photogenic: Shivrani Kalloemisier
2. Miss Talent: Sheesha Sahibdin
3. Miss Congeniality: Tashina Ramsamoedjsingh

De volledige uitslag in de categorie Miss Teen India Worldwide Suriname ziet er als volgt uit:

1. Miss Teen India Worldwide Suriname 2022: Chiquita Malaha
2. First Runner Up: Noraisha Mahabali
3. Second Runner Up: Shreya Mathoera Subtitels:

1. Miss Photogenic: Deviya Bharose
2. Miss Talent: Chiquita Malaha

Na bijkans twee jaren, vanwege de pandemie, heeft de finale show plaatsgevonden. De nieuwe Miss zal Suriname in de maand juni vertegenwoordigen tijdens de Miss India Worldwide verkiezingen in New York, de Verenigde Staten van Amerika.

Het doel van de Miss India Worldwide Suriname verkiezing is om een platform te creëren voor dames van Hindoestaanse afkomst die middels het uitdragen van de culturele waarden als voorbeeld dienen voor de gemeenschap.

In totaal hebben tien missen meegedaan aan Miss India Worldwide Suriname 2022 en zeven in de categorie Miss Teen India Worldwide Suriname 2022.