Sergio Sabajo aangewezen als dorpshoofd Powakka

GFC NIEUWSREDACTIE- Sergio Sabajo (41) is zondag aangewezen als dorpshoofd van Powakka in het district Para in Suriname.

Dit is vandaag bekrachtigd door een goed bezochte dorpsvergadering. De culturele inwijding zal op 4 december plaatsvinden.

Het nieuw dorpshoofd is middels een aanwijzingsprocedure door de gemeenschap aangewezen. De aanwijzingscommissie die hiertoe was ingesteld heeft in zes dagen de dorpsbewoners huis aan huis bezocht om hun voordrachten aan te horen, vergezeld door toehoorders van OSIP en VIDS.

De verschillende dorpshoofden die namens OSIP en VIDS het woord hebben gevoerd, hebben het nieuwe dorpshoofd aangeraden om in samenspraak met het volk van Powakka het dorp verder te ontwikkelen. Ze hebben ook gewezen op de noodzaak van een goede communicatie tussen het bestuur en bewoners.

De vergadering is bijgewoond door onder andere bestuursleden van de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS), Organisatie van de Samenwerkende Inheemse Dorpen in Para en Wanica (OSIP) en Cylene France, waarnemend directeur van het Bureau VIDS.

Vanuit het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport was directeur Loreen Jubitana van het Directoraat Duurzame Ontwikkeling Inheemsen ook aanwezig op deze bijzondere dorpsvergadering.