fbpx

Sekteleider had 20 ‘vrouwen’ vanaf negen en trouwde met zijn eigen dochter

GFC NIEUWSREDACTIE- FBI-documenten hebben onthuld dat Samuel Rappylee Bateman ,46, de leider van een kleine groep polygamistische mormonen, bekend als de Fundamentalistische Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, wordt beschuldigd van het ‘trouwen’ met maximaal 20 jonge meisjes.

Sommige meisjes zijn nog maar negen jaar oud en omvatte een zijn eigen dochter.

Bateman riep zichzelf uit tot profeet nadat hij in 2019 de controle over een kleine groep van ongeveer 50 volgelingen had overgenomen.

Hij dwong zijn volgelingen om zich bezig te houden met ziekmakende seksuele handelingen en verklaarde zijn voornemen om met zijn eigen tienerdochter te trouwen, volgens een FBI-verklaring.

BEKIJK OOK
Agenten aangeklaagd voor moord in Memphis na overreden man

Bateman’s werd in september van dit jaar gearresteerd door de lokale politie, terwijl hij minderjarige meisjes over de staatsgrenzen vervoerde in een smerige, onbeveiligde trailer uitgerust met een bank en een emmer voor een toilet.

Hij werd in eerste instantie aangehouden nadat een staatsagent ‘kleine vingers van kinderen in de opening van de achterste trailerdeur zag bewegen’ terwijl hij achter het voertuig opreed’.

Foto: Coconino County Sheriff’s Office