fbpx

Sectie Medisch Specialisten heft acties op

GFC NIEUWSREDACTIE- De Sectie Medisch Specialisten van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) heeft een akkoord bereikt met de regering.

De dienstverlening aan de verzekerden van het Staatsziekenfonds in Suriname is meteen genormaliseerd.

Donderdag is er met het clusterministerteam, voorgezeten door minister Albert Ramdin, tot een akkoord gekomen, meldt de VMS. Op grond hiervan zijn de acties opgeheven. Wat het akkoord inhoudt, wordt niet gezegd in het persbericht.

Eerder had de VMS gemeld dat ruim 6 maanden geleden gesprekken gestart waren met de directie van het SZF om na circa 7 jaar nu eindelijk een aanpassing van de tarieven door te voeren. De gesprekken hebben geresulteerd in een voorstel het SZF om vanaf 1 juli 2021 een gefaseerde aanpassing van de tarieven te doen plaatsvinden.

BEKIJK OOK
Vrouw moet onder bedreiging van vuurwapen in haar mond sieraden, lasmachine en auto afstaan aan vriend die ze weigerde te huwen

Het overeengekomen tarief valt door de inflatie en geldontwaarding in uiteindelijke waarde zelfs 40% lager uit dan het onderhandelde tarief in 2014, meldde de Sectie Medisch Specialisten eerder in een persbericht. Er werd toch akkoord gegaan met het voorstel, maar de overeenkomst kon niet getekend worden.

De regering wilde een nadere analyse maken van de concept-overeenkomst en vroeg 6 weken uitstel. Dit viel niet in goede aarde bij de medici, die de dienstverlening aan SZF-patiënten hadden gestaakt.