fbpx

Schoolvoedingsproject ministerie Onderwijs stopgezet vanwege gebrek aan middelen

GFC NIEUWSREDACTIE- Het Broodjesproject van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MINOWC) in Suriname is nog niet van start gegaan.

Dit project loopt sinds vorig jaar vertraging op omdat de nodige middelen tot op heden niet ter beschikking zijn gesteld.

In het MINOWC-broodjesproject is het binnenland wel opgenomen, laat het ministerie weten.

Als voorloper op dit broodjesproject heeft het MINOWC in samenwerking met het bacovenbedrijf FAI het bananenproject als pilot gedraaid. Dit bananenproject verliep succesvol. Sindsdien moest het schoolvoedingsproject wegens gebrek aan middelen worden stopgezet.

Ondanks het schoolvoedingsproject waarvan het broodjesproject begroot is voor een bedrag van SRD 4.7 miljoen, is stopgezet, blijft het op de onlangs goedgekeurde begroting staan.

OOK INTERESSANT
Alakondre Puwema Neti voor uitbanning rassendiscriminatie

Op dit moment is er weer een voorstel ingediend voor financiering van dit project door het Ministerie van Financiën en Planning. Het afwachten is op de goedkeuring van de gelden zodat dit project alsnog voortgang kan vinden.

Ondanks het MINOWC het betreurt dat het schoolvoedingsproject van het ministerie is stopgezet, beseft zij ook dat de nood in deze moeilijke tijd heel erg hoog is. Het MINOWC is daarom wel blij met het gebaar dat meerdere
schoolvoedingsprojecten met medewerking van particulieren worden uitgevoerd.