Schoolbezoek aan ingenieursbureau SICE onthult boeiende engineeringproces

GFC NIEUWSREDACTIE- Leerlingen van groep 5A van de Kangoeroe school hebben een bezoek gebracht aan Smart & Innovative Consulting Engineer (SICE), een vooraanstaand ingenieursbureau gevestigd in Suriname.

Deze bijeenkomst bood de leerlingen een unieke gelegenheid om op een aangename en boeiende wijze in contact te komen met de wereld van ingenieurswerk. Het werd een onvergetelijke dag vol leermomenten en waardevolle ervaringen voor de jonge studenten.

Bij hun aankomst werden de leerlingen warm verwelkomd door de medewerkers van SICE. Ze werden in groepen ondergedompeld in een fascinerende ontdekkingstocht door de technologische en innovatieve wereld.

De ingenieurs van SICE NV slaagden er op een eenvoudige en begrijpelijke manier in om de essentie van technische werkzaamheden in ons alledaagse leven aan de leerlingen uit te leggen.

Interessante feiten en praktijkvoorbeelden werden gedeeld, waaruit bleek hoe technologie ons leven vergemakkelijkt. Bovendien kregen de leerlingen de kans om enkele instrumenten zelf uit te proberen.

De verwondering van de leerlingen was voelbaar en hun nieuwsgierige vragen zorgden voor een dieper inzicht in de rol van engineering in ons dagelijks bestaan en in de maatschappij als geheel.

Na een dag vol educatieve activiteiten keerden de leerlingen van groep 5A terug naar school met een schat aan nieuwe kennis en ervaringen.

OOK INTERESSANT
Surinaamse muzieklegende Theo Bijlhout overlijdt op 81-Jarige leeftijd: Een leven vol muzikale passie en evolutie

Ze waren enthousiast over wat ze geleerd hadden en geïnspireerd door de mogelijkheden die het ingenieursvak te bieden heeft. Dit inzicht werd hen geboden door ervaren ingenieurs van SICE NV, die presentaties en praktische demonstraties verzorgden.

Het hoofddoel was om de leerlingen bekend te maken met het ingenieursproces. Vaak beseffen jongeren niet dat ook zij een loopbaan als ingenieur kunnen ambiëren. Via dit evenement tracht het bedrijf deze discipline aan hen te introduceren.

SICE heeft plannen om in de toekomst ook studenten van het voortgezet onderwijs en zelfs het middelbaar beroepsonderwijs uit te nodigen. Haar doel is om hen te laten kennismaken met de kern van het werk en de waarde van engineering te laten begrijpen.