fbpx

Scholen in Oost-Suriname nog steeds niet open

GFC NIEUWSREDACTIE- DNA-lid Remy Kanape van de BEP-fractie in het Surinaams parlement wacht tevergeefs op antwoord van de regering over het niet gestart zijn van scholen in Oost- Suriname.

De parlementariër geeft aan dat de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Marie Levens, twee maanden geleden zei dat de regering extra geld had vrijgemaakt voor schoonmaak en renovatie van scholen en onderwijzerswoningen in Oost-Suriname, die te lijden hebben gehad van overstromingen en wateroverlast in die regio.

De scholen van Loka Loka, in het Paamakagebied, Goninikriki aan de Lawa, Ampomatapu, aan de Boven-Marowijne zijn echter tot heden niet schoongemaakt en dus niet open.

Op Drietabbetje is de school wel open, maar de school en de leerkrachtenwoningen verkeren in een hoogst erbarmelijke staat van gebrek aan onderhoud en renovatie.

BEKIJK OOK
Politie neemt groot aantal dozen rum en enkele zakken pijptabak in beslag

Volgens Kanape heeft de minister beweerd dat leerlingen van de Lawa in Frans-Guyana naar school zijn, maar de ouders zeggen dat zulks niet het geval is en de kinderen uit die regio onderwijs ontberen, omdat er ook niet voor alternatieven is gezorgd.

De leerkrachten verbonden aan de scholen van regio Oost-Suriname zijn in Paramaribo en omgeving tewerkgesteld om hun salarissen te kunnen behouden.

De parlementariër wijst erop dat de scholen sinds oktober open zijn, maar dat de kinderen in Oost-Suriname onderwijs ontberen.