Parlementariërs in Suriname in slaap gevallen, regeringslieden mogen ongestoord graaien

INGEZONDEN De parlementariërs in Suriname verdienen maandelijks een dik belegde boterham, krijgen allerhande privileges, ondanks ze in een diepe slaap zijn gevallen. Het zijn dezelfde DNA- leden die de regering zouden moeten controleren.

In Suriname viert de corruptie hoogtij, vooral binnen het politieke veld. Al decennialang worden wij als volksgemeenschap geconfronteerd met grote corruptieschandalen.

Bankrekeningen van de overheid die door politici worden leeggeplunderd, grote lappen grond die illegitiem zijn toegeëigend en zelfs grote gebouwen die tegen onredelijk hoge bedragen zijn verkocht aan de overheid, waarmee dus extreme woekerwinsten zijn gemaakt.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Waarom ik als Nederlander nooit in Suriname zou willen wonen

Er zijn zelfs politieke mensen die binnen een paar maanden multimiljonair zijn geworden in Amerikaanse dollars. Personen die vooraf toen ze aan de politieke zijlijn stonden niet eens de waterrekening bij de SWM op tijd konden betalen.

Het is een trend in Suriname, mede omdat de controlemechanismen niet werken en men vaak celstraffen weet te ontwijken. Politici kunnen dikwijls als het ware vrij en blij graaien zonder strafconsequenties.

Het is een taak van parlementsleden van zowel de coalitie en oppositie om dit soort zaken uit te zoeken en in het parlement en de media aan de kaak te stellen. Maar een ieder in Suriname weet dat parlementariërs en regeringslieden twee handen op een buik zijn. Het politieke veld in ons land is een grote totaal verziekte façade!

OOK INTERESSANT
Heeft Suriname wel een migratiebeleid of worden vreemdelingen zonder meer toegelaten?

Intussen verarmt het volk met de dag verder, er is sprake van hyperinflatie en de corruptieschandalen stapelen zich op.

Het is triest dat er nog mensen in Suriname zijn die geloof hebben in de valse beloften en uitspraken van politici. Deze lichtgelovige personen wens ik alle succes toe, dat zullen ze hard nodig hebben. Ik doe in ieder geval niet meer mee!

Mevrouw S. Cruden

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]