SAO overhandigt certificaten en starterspakketten aan geslaagden in Nickerie

sao nickerie

GFC NIEUWSREDACTIE- In een inspirerende ceremonie op 31 augustus heeft de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) certificaten en waardevolle starterspakketten uitgereikt aan 51 enthousiaste individuen in Nickerie, Suriname.

Deze prestatie volgde op het succesvol afronden van vaktrainingen in Basis Koeltechniek, Lassen Niveau-1 en Electro-huisinstallatie, waarbij een aanzienlijke financiële bijdrage werd geleverd door het Bureau Gemeenschapsprojecten (BGP) van het ministerie van Financiën en Planning.

Gedurende drie maanden hebben deze gemotiveerde deelnemers zich gewijd aan hun trainingen, die begonnen op 12 mei 2023.

De SAO heeft elk van hen niet alleen voorzien van een gewaardeerd certificaat maar ook van een werkjas als blijk van erkenning voor hun inspanningen.

De totale kosten voor de trainingen inclusief de starterspakketten bedroegen ongeveer SRD 15.000 per persoon, wat benadrukt hoeveel waarde er wordt gehecht aan deze vaardigheidstrainingen.

Tijdens de certificaatuitreiking benadrukte Minister Steven Mac Andrew het belang van deze geslaagden als ambassadeurs van de SAO.

Na het intensieve drie maanden durende traject kunnen zij zich nu richten op hun verdere ontwikkeling in Nickerie, zowel als werknemers als micro-ondernemers. Minister Mac Andrew deelde ook enkele hoogtepunten van de starterspakketten, die specifiek waren afgestemd op de verschillende vakgebieden, waaronder gereedschappen en apparatuur.

OOK INTERESSANT
Negen gewonden bij zware aanrijding op Verlengde Welgedacht C-weg in Suriname

De lof van minister Mac Andrew strekte zich ook uit tot de SAO als organisatie, die zich inzet voor het landelijk aanbieden van vaktrainingen om bij te dragen aan de ontwikkeling van burgers, met name jongeren.

De SAO is belast met de uitvoering van het ambitieuze project “Wroko foe mek moni,” dat tot doel heeft om Surinamers in het hele land op te leiden tot zelfredzame en ondernemende individuen. De Surinaamse regering heeft hiervoor een bedrag van SRD 50 miljoen gereserveerd.

Joyce Lapar, directeur van de SAO, sprak haar tevredenheid uit over de prestaties van de geslaagden en benadrukte dat dit een mijlpaal was, omdat het voor het eerst was dat cursisten in Nickerie bijna kosteloos vaktrainingen konden volgen, met een indrukwekkend slagingspercentage. Ze hoopte dat deze nieuwe vaardigheden hen zouden helpen zich te ontwikkelen tot succesvolle ondernemers.

Het evenement werd bijgewoond door lokale autoriteiten, waaronder de burgermoeder van Nickerie, Senrita Gobardhan, en Jaswant Doekharan, Project Coördinator BGP van het ministerie van Financiën en Planning, die beiden verheugd waren over het succesvolle resultaat.

OOK INTERESSANT
Regering focust op behalen doelen in tweede helft regeerperiode

De Raad van Bestuur van de SAO, vertegenwoordigd door Dimitri Lemmer, moedigde de geslaagden aan om te blijven investeren in hun groei en ontwikkeling, gezien de groeiende kansen op de arbeidsmarkt.

Dit evenement markeert niet alleen een mijlpaal voor de geslaagden maar ook voor de toekomstige ontwikkeling van Nickerie en Suriname als geheel, dankzij de inzet van organisaties zoals de SAO en partners zoals het BGP.