Santokhi zoekt gedoogsteun bij oppositie om Brunswijk de laan uit te sturen

Ontslagen

OPINIE- Er duiken steeds vaker signalen op dat leden van de VHP, onder leiding van president Chan Santokhi, in geheim gesprek zijn met oppositiepartijen zoals BEP, NPS en zelfs de NDP van Desi Bouterse voor mogelijke gedoogsteun.

Met slechts zes extra steunzetels kan de partij van de president zijn meerderheid consolideren en eventueel overwegen de samenwerking met de ABOP van vicepresident Ronnie Brunswijk te herzien.

Politieke analisten suggereren dat Santokhi mogelijk bezig is met een strategische herpositionering, met als doel de invloed van Brunswijk te verminderen. De bewegingsvrijheid van deze laatste lijkt, wellicht ongemerkt, steeds verder te worden beperkt.

Gezien deze ontwikkelingen zou het niet verrassend zijn als op een gegeven moment president Santokhi besluit de samenwerking met de ABOP te beëindigen, en voort te bouwen met de steun van oppositieleden, mogelijk in ruil voor bepaalde toezeggingen.

In politieke kringen is het een open geheim dat Santokhi de voorkeur geeft aan een bestuurlijke samenstelling waarin hij onbelemmerd zijn beleid kan voortzetten, zonder de voortdurende uitdagingen die de ABOP met zich meebrengt.

C. Wallerlei

DISCLAIMER: Publicatie van opiniestukken houdt niet in dat GFC het eens is met de inhoud

OOK INTERESSANT
Raoul Hellings, voormalig politietopper, kaart veronachtzaamde impact van vermogensdelicten aan