Santokhi zal tot het uiterste gaan om vertrouwen van de Surinaamse samenleving terug te winnen

telesur mike antonius santokhi

OPINIE- Als we het politieke landschap van Suriname bekijken in de aanloop naar de verkiezingen van mei 2025, staat één ding vast: President Chan Santokhi is vastbesloten om het vertrouwen van de Surinaamse samenleving terug te winnen.

Maar hoe zal hij dat precies doen? En welke stappen zijn noodzakelijk om zijn leiderschap te verstevigen?

In de voorafgaande jaren hebben diverse economische en politieke uitdagingen het vertrouwen van het Surinaamse volk op de proef gesteld.

Santokhi begrijpt hopelijk nu de waarde van deze twee principes. Hij erkent mogelijk dat vertrouwen iets is dat verdiend moet worden en is kennelijk vastbesloten om met zijn beleid en visie het hart van de bevolking opnieuw te winnen.

Naar verwachting zal de president in de periode midden 2024 een reeks populaire maatregelen doorvoeren.

Deze zullen niet alleen gericht zijn op het stimuleren van de economie, maar ook op het bevorderen van sociale cohesie, het versterken van de rechtstaat en het creëren van kansen voor de financieel zwakkeren.

OOK INTERESSANT
Reactie op artikel "Surinaams begrotingstekort teruggebracht tot 4,3%"

Het zijn deze concrete acties die de basis zullen vormen voor het herstel van vertrouwen.

Daarnaast mogen we niet uitsluiten dat de president, indien nodig, bereid is om drastische politieke beslissingen te nemen.

De coalitie met de ABOP heeft tot nu toe niet bijgedragen aan een stabiel bestuur. Santokhi zou in het belang van Suriname en zijn visie voor het land, kunnen overwegen om zelfstandig met alleen de VHP verder te gaan eventueel met gedoogsteun van DNA- leden van andere partijen.

Zo’n besluit zou getuigen van zijn vastberadenheid om het nationaal belang boven andere overwegingen te stellen.

De weg naar de verkiezingen van 2025 zal zeker niet zonder drempels zijn.

Echter, indien de president bereid is om moedige beslissingen te nemen en de prioriteit geeft aan het welzijn van de bevolking boven politieke en eigen belangen, is er nog hoop voor een politieke toekomst van Santokhi.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van opiniestukken houdt niet in dat GFC het eens is met de inhoud

OOK INTERESSANT
Schandalige voortdurende wateroverlast in buurten - Waar blijft het beleid van de regering?