Santokhi neemt deel aan AVVN in New York en voert intensief diplomatiek schema uit

GFC NIEUWSREDACTIE – President Chandrikapersad Santokhi van Suriname is in New York voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN).

Hij is ook bezig met een druk schema van bilaterale vergaderingen en handels- en investeringsbesprekingen. De president en zijn delegatie zijn op 17 september in de Verenigde Staten aangekomen, na een succesvolle G77+China Summit in Havana, Cuba.

Tijdens zijn verblijf in New York hield de president een presentatie over investeringen in Suriname voor meer dan 60 zakenlieden van Surinaamse afkomst.

OOK INTERESSANT
First lady Santokhi-Seenacherry woont diverse evenementen bij in New York

Op de AVVN zal de nadruk vooral liggen op de uitvoering van Agenda 2030 en de zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s).

Santokhi zal zich met name richten op klimaatverandering en nieuwe financieringsmechanismen in zijn toespraak voor de AVVN.

Daarnaast zal de president spreken op verschillende andere summits, waaronder de SDG Summit, en deelnemen aan een bespreking over de situatie in Haïti, geleid door de Canadese Premier Justin Trudeau. Er staan ook gesprekken gepland met de presidenten van Servië en Zuid-Korea.

OOK INTERESSANT
Politieambtenaar rijdt dronken automobilist klem na aanrijding met bromfietser

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), zal bilaterale ontmoetingen hebben met collega’s uit Guyana, Panama, Bhutan, Zuid-Korea, Saudi-Arabië, Polen en Nederland.