fbpx

Santokhi kan geen geld toveren, zonder bezuinigingen stort Suriname verder in het ravijn

INGEZONDEN- Het schijnt maar niet door te dringen tot de meeste Surinamers.

De staat Suriname is al langere tijd failliet! Er zijn onvoldoende inkomsten om de schulden te betalen, nog minder om onder anderen brandstof en ambtenaren, die grotendeels van de dag luieren, te blijven subsidiëren.

Het is erg jammer dat het president Chan Santokhi tot op de dag van vandaag niet gelukt is om deze boodschap goed over te brengen aan de samenleving.

Slechts enkelen hebben aan een half woord genoeg om te begrijpen hoe ernstig de financiële status is van ons land, anderen hebben honderden uren uitleg nodig. Weer een deel zal het nooit begrijpen.

Het zou meer dan onverantwoord zijn om de subsidie op brandstof en andere zaken niet zo snel als mogelijk stop te zetten. Hoe pijnlijk dat ook is voor een deel van de bevolking. Zonder bezuinigingen stort Suriname namelijk verder in het ravijn en krijgen wij echt Haïtiaanse toestanden.

OOK INTERESSANT
Bestuursdienst en politie: Waarom verwijderen jullie eerlijke hosselaars langs de straten?

President Santokhi kan geen geld toveren en toch verwacht men dat van hem. Waar moet het staatshoofd het geld in vredesnaam vandaan halen om allen die vragen om loonsverhogingen tegemoet te komen?

De enige en beste optie momenteel om Suriname uit het moeras te trekken is eerlijk waar zoveel als mogelijk alle subsidies af te bouwen.

Wij Surinamers moeten nu eens leren leven onszelf te behelpen met de weinige financiële middelen die wij ter beschikking hebben.

Het kan allemaal heus wel met minder. Ondanks de armoede floreren de dure restaurants als nooit tevoren. Ook de hogere benzineprijzen lijken geen invloed te hebben op het aantal auto’s op onze wegen.

De files zijn niet afgenomen, onze hoofdwegen zijn nog vol autorijders die met hun familieleden zinloos rondritjes aan het maken zijn.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de GFC Nieuwsredactie het eens is met de inhoud