fbpx

Santokhi informeert DNA over ontslagverzoek minister Achaibersing

GFC NIEUWSREDACTIE- “Minister Armand Achaibersing heeft inderdaad op 13 augustus schriftelijk aan mij kenbaar gemaakt, dat hij zijn portefeuille beschikbaar stelt.”

Met deze woorden informeerde president Chandrikapersad Santokhi De Nationale Assemblee (DNA) vanmiddag officieel over het ontslagverzoek van de bewindsman.

Het staatshoofd voegde eraan toe dat minister Achaibersingh ook duidelijk – zowel op papier als met toelichting – heeft aangegeven dat het om strikt persoonlijke redenen gaat.

De bewindsman heeft deze redenen ook uitvoerig aan het staatshoofd uitgelegd.

Santokhi: “we hebben respect daarvoor, zeker ik als president heb veel respect voor de persoonlijke omstandigheden en beweegredenen.”

Het staatshoofd vraagt dat de privacy van minister Achaibersing ook zoveel mogelijk wordt gerespecteerd. Hij zegt het verzoek van de bewindsman in beraad te hebben.

“We zijn bezig met het regeerteam en met anderen na te gaan hoe we deze kwestie op een zo richtige manier kunnen behandelen zodat er continuïteit is van bestuur en beleid op het ministerie van Financiën en Planning”, vervolgde hij.

BEKIJK OOK
Bende veedieven in de kraag gevat

Het staatshoofd doet een beroep op de Surinaamse gemeenschap om de ontwikkelingen in deze kwestie af te wachten.

“U zult spoedig van de regering vernemen hoe we met dit verzoek en het besluit van de minister verder zullen omgaan”.

“We zullen in ieder geval er alles aan doen dat er geen stagnatie ontstaat voor wat betreft uitvoering van het beleid binnen de regering en nog minder op het ministerie van Financiën en Planning.”

Volgens hem zal de regering er alles aan doen om – ongeacht wie de plek van minister Achaibersing inneemt – ervoor te zorgen dat “het goede werk van deze minister wordt voortgezet.”