fbpx

Santokhi in overleg met Nationale Veiligheidscommissie

GFC NIEUWSREDACTIE- Gezien de toename van diverse vormen van criminaliteit in Suriname is het van eminent belang dat er adequaat, snel en effectief gereageerd wordt, zodat de veiligheid en rust gehandhaafd blijven.

In het kader hiervan heeft president Chandrikapersad Santokhi een overleg gehad met de leden van de Nationale Veiligheidscommissie, waarbij er van gedachten is gewisseld.

Het is belangrijk dat de veiligheid van eenieder gegarandeerd is; zowel van de burger als van de ondernemer. Volgens het staatshoofd zal er voortdurend aandacht besteed worden aan de veiligheid van alle burgers.

OOK INTERESSANT
Vissers gaan elkaar te lijf met kapmessen en houwers

Al geruime tijd is er sprake van een verruwing en toename van de criminaliteit in Suriname. Volgens statistieken van de politie was er in 2022 in vergelijking met 2021 een stijging van 24,16 procent van gekwalificeerde diefstallen (van 2.255 naar 2.800 ), overvallen stegen met 4,39 procent (van 205 naar 214 gevallen) en levensberovingen met 46,87 procent (van 32 naar 47 gevallen). De cijfers van 2022 zijn gemeten tot 25 december.