fbpx

Santokhi bijzonder trots op FIFA-assistent-scheidsrechter Rensch

GFC NIEUWSREDACTIE- De uit Suriname afkomstige FIFA-assistent-scheidsrechter Mijensa Rensch gelooft in een mooie toekomst.

Rensch schreef recentelijk geschiedenis door als eerste Surinaamse arbiter een WK-finale te helpen leiden. Dat deed zij op 30 oktober in India, tijdens de eindstrijd van de meisjes U-17 WK tussen Spanje en Colombia.

De succesvolle assistent-arbiter heeft vrijdag haar opwachting gemaakt bij president Chandrikapersad Santokhi van Suriname. Het staatshoofd is trots op Rensch.

De rijzende ster in de arbitragewereld geeft aan dat ze een inspirerend onderhoud heeft gehad met het staatshoofd. “De president heeft aangegeven bijzonder trots te zijn op mijn prestaties.” Ze mocht van hem persoonlijk de felicitaties ontvangen.

BEKIJK OOK
Vanaf januari 2023 geen salaris voor niet-geregistreerde ambtenaren

Santokhi wil meer van dit soort talenten zien. De regeringsleider is bereid om op het hoogste niveau een bijdrage te leveren aan het ontwikkelen van het potentieel aan dit soort talenten.

De assistent-referee met thans WK-ervaring gelooft in een mooie toekomst. Rensch: “Ik geloof in een mooie toekomst en wacht nu om geselecteerd te worden voor deelname aan de vrouwenwereldkampioenschappen voetbal 2023 in Nieuw-Zeeland en Australië.”

Rensch geeft verder mee dat door hard werken, discipline en een positieve manier van denken, veel bereikt kan worden.