Ministerie van AWJ en ISOS platform overleggen over samenwerking voor Sociale uitdagingen

GFC Nieuwsredactie – Op 25 augustus 2023 kwamen het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) en het platform “Samenwerking van Organisaties met een Speciale hulpvraag” (ISOS) bijeen voor een eerste bespreking over mogelijke samenwerking.

Het ISOS-platform, opgericht door de president, omvat vertegenwoordigers van diverse sociale instellingen, waaronder die gericht op mensen met een beperking. Het doel is gezamenlijk sociale en maatschappelijke uitdagingen aan te pakken.

Het ministerie en ISOS streven naar een holistische benadering om zowel individuen als hun doelgroepen te ondersteunen.

Binnen dit kader heeft het ministerie al twee projecten geïdentificeerd die aansluiten bij het platform: het “Wroko fu mek moni” project en het “Labor Market Alignment with New Industries” project.

Het “Wroko fu mek moni” project beoogt zelfredzaamheid door middel van vaktrainingen, terwijl het “Labor Market Alignment with New Industries” project werkzoekenden vaardigheden aanreikt die aansluiten bij de eisen van de productieve sector.

De discussie, onder leiding van AWJ-minister Steven Mac Andrew, concentreerde zich op empowerment en economische veerkracht van individuen en het bevorderen van economische en sociale vooruitgang in het land.

Het ISOS-platform toonde interesse in samenwerking, en toekomstige gesprekken zullen zich richten op de integratie van doelgroepen in deze projecten.

OOK INTERESSANT
Narcoticabrigade treedt op tegen hangjongeren te Geyersvlijt