fbpx

ROS organiseert sportactiviteiten in de vakantie

GFC NIEUWSREDACTIE- Het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport gaat een reeks aan sport activiteiten organiseren in de vakantie.

Volgens de onderdirecteur Ramon Apoetiti van het onderdirectoraat Recreatie en Sport zullen op diverse sportcentra’s activiteiten georganiseerd worden waar kinderen op een verantwoordelijke wijze en een creatieve manier zullen worden bezig gehouden.

In plaats van dat de kinderen zich ophouden op straat kunnen de kinderen iets bijleren en bezig zijn met Sport, zegt de Od. Er zijn in dit verband 50 sportcentra’s ge├»dentificeerd waar de activiteiten gehouden zullen worden.

BEKIJK OOK
PAHO brengt gezondheidsautoriteiten regio bijeen voor 30e Pan-Amerikaanse Sanitaire Conferentie

De activiteiten beginnen op 6 september en zullen 3 weken voortduren te weten drie dagen in de week (elke dinsdag tot en met donderdag).

De takken van sport die uitgeoefend zullen worden zijn voetbal, volleybal, basketbal, atletiek, dammen en recreatie spelen. Registratie vindt plaats op de centra’s zelf.

De kinderen zullen per sportleider worden ingedeeld. Er zal gekeken worden waarin het kind uitblinkt (talentidentificatie), waarna zo’n kind overgedragen wordt aan een bestaande sportschool om het kind verder te begeleiden op het gebied van sport.