Rondmars in binnenstad Paramaribo vanwege 99 jaar padvinderij in Suriname

padvinders boyscouts

GFC NIEUWSREDACTIE- Padvinders in Suriname herdenken vandaag, zaterdag 29 juli, het feit dat 99 jaar geleden het zaad is gelegd voor de padvinderij in Suriname.

Begonnen met een oprichtingsvergadering in theater Thalia is dit zaad uitgegroeid tot een begrip in ons land.

Reeds 99 jaar wordt gewerkt aan de vorming van jonge Surinamers. Bij de oprichting was de organisatie alleen toegankelijk voor jongens maar tegenwoordig is dat voor zowel jongens als meisjes.

Vanaf de oprichting is deze dag bijzonder op de activiteiten kalender van de padvinderij in ons land en zal dit jaar wederom gevierd worden.

Dit zal middels een rondmars gebeuren door binnenstad van Paramaribo. Het geheel begint om 10.00 uur vm vanuit het Hoofdkwartier “ Wees Paraat” aan de Eddy Brumastraat.

Vertrek Jamboree gangers

Aan de rondmars zullen ook de padvinders die Suriname gaan vertegenwoordigen op de 25 ste Wereld Jamboree die in Zuid korea wordt gehouden, deelnemen.

OOK INTERESSANT
Verloedering in Suriname neemt ernstige vormen aan

Tien padvinders van de Boy Scouts van Suriname vertrekken maandag 31 juli naar Zuid korea om aan dit wereld evenement voor padvinders deel te nemen.

Ze hebben zich geruime tijd hierop voorbereid en hebben diverse trainingen ondergaan om een goede beurt te maken. De Jamboree wordt om de vier jaren gehouden.

Bij deze 25 ste Wereld Jamboree is Saeangeum in Zuid Korea de stad waar meer dan 43000 padvinders uit 158 landen van 1 tot 12 augustus bijeen komen om deze wereld ervaring van scouting op te doen.

Ook deze keer is het ondanks een kleinere delegatie, gelukt om Surinaamse padvinders af te vervaardigen.