Richtlijnen voor klantvriendelijkheid in Suriname

Richtlijnen voor klantvriendelijkheid in Suriname

GFC NIEUWSREDACTIE- Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) heeft in januari 2020 een schrijven ontvangen van de Vereniging voor Communicatie, Marketing & Public Relations (VCMP) inzake een voorstel voor het ontwikkelen van de Nationale Standaard “Richtlijnen voor Klantvriendelijkheid & Klantgerichtheid”.

Dit voorstel werd gedaan door Angela van der Kooye van het Centrum voor Communicatie & Public Relations (CCPR). Het doel voor het ontwikkelen van bovengenoemde standaard is om de kwaliteit van de dienstenverlening van organisaties te verhogen en deze te waarborgen.

De richtlijnen zijn er om ervoor te zorgen dat organisaties kunnen voldoen aan de behoeften, wensen en verwachtingen van klanten.

Op 20 april 2023 is de bovengenoemde standaard vastgesteld tot Nationale Standaard en op 10 mei 2023 vond de afsluitingsvergadering van de Technische Commissie (TC) plaats.

Een prachtig moment voor de diverse organisaties en commissieleden met een diversiteit aan competenties, die hieraan hebben gewerkt.

De samenstelling van deze TC ziet er als volgt uit: Angela van der Kooye (vertegenwoordiger CCPR), tevens voorzitter van de TC, Audrey Tjun-Agnie (Douane Suriname), Brian Creebsburg (Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken), Leanda Gravenstijn (Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken), Carole-Ann Partoredjo-Feurich (UNASAT Suriname), Nesolea Cecilia Saakie (Psychiatrisch Centrum Suriname), Renuka Pherai-Jangali (Kirpalani’s N.V.), Quenny Quartier-Wahjad (Kirpalani’s N.V.), Randy Ngaliman (Transport, Communicatie en Toerisme), Merushka Dhawtal (Transport, Communicatie en Toerisme), Ruth van Gom (Gom Food Industries N.V.) en Georgesette Sédo (Surinaams Standaarden Bureau) tevens technisch secretaris.

OOK INTERESSANT
Aanhouding verdachten voor gekwalificeerde diefstal en vernieling graafmachine

Het SSB is de TC-leden zeer erkentelijk voor hun moeite, inzet en doorzettingsvermogen en feliciteert de gehele gemeenschap met het behalen van deze mijlpaal. De Nationale Standaard Klantvriendelijkheid en Klantgerichtheid zal per 20 mei 2023 ter verkoop worden aangeboden bij het Surinaams Standaarden Bureau.