fbpx

RGD opent binnenkort 3 nieuwe poliklinieken in kustvlakte

GFC NIEUWSREDACTIE- President Chandrikapersad Santokhi van Suriname heeft in zijn rede tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Verenging van Economisten in Suriname (VES) maandagavond benadrukt dat er meer aandacht komt voor de gezondheidszorg.

De Regionale Gezondheidsdienst (RGD) is een gezondheidsinstelling die belast is met de primaire gezondheidszorg in de kustvlakte en zal drie nieuwe poliklinieken openen te 3e Rijweg, Koewarasan en Wonoredjo.

BEKIJK OOK  Vrouw dood aangetroffen op straat

Bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), staat oplevering van het vernieuwd beddenhuis inclusief operatiekamers en Intensive Care Units op schema.

In de eerste helft van dit jaar start ook het programma voor financiering van gemeenschaps- en districtsprojecten voor SRD 30 miljoen.

De veiligheid over het hele land wordt verbeterd, door uitbreiding van de camerabeveiliging en uitvoering van het buurtpolitie-project.

President Santokhi geeft aan dat onze economie in een fase zit van transformatie, waarbij er een aantal structurele maatregelen zijn getroffen.

BEKIJK OOK  Taxirijder in Suriname vraagt SRD 500,- per uurrit aan toeristen uit Nederland

“De maatregelen zijn er zodat we weer kunnen groeien en meer welvaart kunnen produceren”, aldus het staatshoofd.