Restant verdragsmiddelen Nederland worden aangewend

GFC NIEUWSREDACTIE- President Chandrikapersad Santokhi zegt dat de restant verdragsmiddelen die Nederland Suriname verschuldigd is, aangewend zullen worden.

Het staatshoofd zegt dat het bedrag groot 17.5 miljoen euro onder andere gebruikt zal worden voor de uitvoering van zeven projecten op het gebied.

Het gaat om projecten op het gebied van Volksgezondheid, Veiligheid, Financiën, Planning en Defensie.

Het staatshoofd voegt er vervolgens aan toe dat er hieromtrent binnenkort meer details gepresenteerd zullen worden aan de samenleving.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Man in Zorg en Hoop weigert zijn vriendin los te laten, ze mag geen nieuwe man in haar leven

President Santokhi zegt dat bij het besteden van de middelen zeker gekeken zal worden in de richting van de seniore burgers, studenten voor wat betreft hun studiebeurzen en financiering van studie.

Zeker gaan we denken aan de productiesector, waarbij middelen gealloceerd zullen worden voor het productiefonds. Deze uiteenzetting heeft de regeringsleider gegeven op 14 april 2021 tijdens de regerings-persconferentie in de Congreshal.

Ook de afronding van de bouw van het hoofdbureau van de politie zal uit deze middelen worden bekostigd.

De president benadrukt dat hij zich samen met vicepresident Ronnie Brunswijk eraan gecommitteerd hebben om dit gebouw, dat de afgelopen twee regeertermijnen aan verval onderhevig was, af te ronden.

Ten aanzien van de relatie met Nederland zegt president Santokhi dat deze volledig hersteld is, ook op diplomatiek niveau.

Overige berichten