fbpx

Renovatie Quba moskee uit fonds ‘Sociale noden en projecten’ Kabinet President

GFC NIEUWSREDACTIE- Vanuit het fonds ‘Sociale noden en projecten’ van het Kabinet van de President in Suriname is het ministerie van Openbare Werken (OW) belast met het uitvoeren van bouwprojecten.

In dit kader heeft minister Riad Nurmohamed dinsdag een bezoek gebracht aan de Quba moskee, waar er momenteel renovatiewerkzaamheden worden uitgevoerd.

Met het fonds worden er landelijk bouwprojecten uitgevoerd door OW. Instanties kunnen een aanvraag doen en aan de hand van waar de nood het hoogst is, wordt er een selectie gemaakt.

Via dit proces is de Quba moskee te Damboentong in aanmerking gekomen voor deze ondersteuning. “Het technisch voorwerk is door OW gedaan en omdat het gaat om een sociaal fonds wordt er ook een bijdrage gevraagd vanuit de gemeenschap”, zegt Nurmohamed.

OOK INTERESSANT
Drie vissersvaartuigen en vangst in beslag genomen door Kustwacht

Bij dit project zijn materialen aangekocht uit het sociaal fonds en arbeiders van OW worden ingezet om de renovatiewerkzaamheden uit te voeren.

Voorzitter van de moskee, Moehadis Soleh, spreekt zijn dank uit naar Openbare Werken. Hij geeft aan dat de werkzaamheden goed verlopen. Deze zullen ongeveer 1 maand in beslag nemen.