fbpx

Regeringsraad geeft goedkeuring aan algemeen minimum uurloon van SRD 38,50

GFC NIEUWSREDACTIE- Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J) is ingenomen met het feit, dat de Surinaamse Regeringsraad op 8 februari heeft besloten om het algemeen minimum uurloon per 1 februari 2023 vast te stellen op SRD 38,50.

De bewindsman benadrukt dat er in de afgelopen drie weken meerdere malen overleg is gevoerd met werkgevers en vakbonden om uit de impasse te geraken, waarin de discussie over het minimum uurloon was komen te verkeren.

Mac Andrew is zeer tevreden over de constructieve houding, welke de sociale partners hebben ten toon gesteld om tot een oplossing te geraken en zegt, dat wederom bewezen is dat dialoog en samenwerking noodzakelijk zijn om de ontwikkelingsproblematiek in Suriname aan te pakken.

OOK INTERESSANT
Newmont Suriname ondersteunt renovatie Multifunctioneel Centrum te Snesiekondre

De AWJ-minister geeft aan dat een werknemer ingaande februari minimaal SRD 6000,- zal moeten verdienen. Tevens zal de belastingvrije grens onder dit bedrag zitten.

Het directoraat Arbeidsinspectie zal erop toezien dat werkgevers, ongeacht welke sector, zich aan het nieuw vastgestelde minimum uurloon zullen houden.