fbpx

Regering verscherpt controles op importeurs

GFC NIEUWSREDACTIE- De controle op levensmiddelenimporteurs wordt verscherpt, zegt minister Saskia Walden van Economische Zaken.

Het ministerie heeft meerdere malen klachten ontvangen vanuit de samenleving over importeurs die zich schuldig maken aan prijsopdrijving, maar ook winkeliers hebben aan de bel getrokken.

De hoge prijzen in de winkels zijn deels een gevolg van deze prijsopdrijvingen. Volgens Walden kan deze situatie niet door de beugel.

Verder legt de minister uit dat zij tijdens haar bezoek in het binnenland diverse misstanden heeft geconstateerd. Een daarvan betreft de buitensporig hoge bedragen die neergeteld moeten worden voor levensmiddelen.

BEKIJK OOK
LAMAT bezoekt Suriname om medische hulp te verlenen

Zij geeft aan dat de controles in het binnenland moeilijker zullen verlopen, omdat de verkopers aanlopen tegen meerdere uitdagingen.

Vrijdag heeft het ministerie de “Coza Webapp 3.0” gelanceerd. Met deze app kan de prijscontrole effectiever en efficiënter plaatsvinden. Ook kunnen consumenten en ondernemers hiermee digitaal hun klacht indienen.

BEKIJK OOK: Open brief aan Sociale Zaken, Arbeid, Economische Zaken en Landbouw