Regering Suriname betreurt brute moord op president Haïti

GFC NIEUWSREDACTIE- President Chandrikapersad Santokhi en minister Albert Ramdin van BIBIS participeerden vanmiddag in een spoedbijeenkomst van de Caricom Staatshoofden.

Dit naar aanleiding van de aanslag en brute moord op president Jovenel Moïse van de republiek Haiti. Ook zijn echtgenote raakte gewond en is opgenomen in het ziekenhuis.

De Surinaamse regering betreurt deze aanslag ten zeerste en keurt deze handeling af. Haïti maakt een turbulente politieke periode mee, waarbij centraal staan de organisatie van vrije, algemene en eerlijke verkiezingen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: De dag waarop je dood gaat heb je al zelf afgesproken voordat je werd geboren, zeggen NDE’ers

De recente instabiliteit heeft geresulteerd in enorme veiligheidsproblemen, met gewelddadige acties van georganiseerde criminele organisaties.

De Caricom Staatshoofden hebben de afgelopen twee dagen tijdens de 42ste Caricom Staatshoofden conferentie verschillende malen de zorgwekkende ontwikkelingen in het Caribische eiland besproken en een sterke statement geformuleerd. Helaas, kon de president van Haïti niet participeren in deze conferentie.

De kwestie Haïti werd in een besloten sessie van de vergadering besproken.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten