fbpx

Regering stopt geld in fonds vervolgopleidingen artsen tot specialist

GFC NIEUWSREDACTIE- Het ministerie van Volksgezondheid blaast nieuw leven in het fonds voor vervolgopleidingen van artsen tot specialist.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft een fonds bij de Nationale Ontwikkelingsbank voor financiering van vervolgopleiding van artsen tot specialist in het buitenland, met name in Nederland.

De vorige regering heeft langer dan 2 jaren geen geld gestort in dit fonds, waardoor er geen geld was om de vervolgopleiding van de studenten te financieren.

“Maar hier komt verandering in. Deze regering heeft het besluit genomen om geld in het fonds te stoppen. Voor een jaar, wordt in dit fonds weer geld gestort. Hiermee is er een garantie geboden voor de vervolgstudie,” schrijft president Chandrikapersad Santokhi op zijn Facebookpagina.

BEKIJK OOK
VIDS vraagt voor de derde keer Wet Domeingrond aan te houden

Het revolving karakter van het fonds zorgt ervoor dat het actief blijft. De status van het fonds wordt met regelmaat bekeken en er zal adequaat gereageerd worden op feedback.

Het is belangrijk voor het land dat er genoeg artsen en specialisten zijn om de bevolking te kunnen dienen. Daarom zet deze regering zich keihard in voor deze sector en de gezondheid van het land, haalt het staatshoofd aan.