fbpx

RBTP houdt vijf vuurwapen gevaarlijke verdachten aan

GFC NIEUWSREDACTIE- Leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) in Suriname hebben in de avond van zondag 13 november de vijf vuurwapen gevaarlijke verdachten Delano, M., Marlon, V. beiden (41), Cyriel, A. (23), en de twee 30-jarigen Jurano, A. en Donavan, S. te Ringweg Zuid aangehouden.

De speciale eenheid reed over de Ringweg-Zuid en op een bepaald moment zagen zij een verdacht voertuig, waarin vijf mannen zaten enkele spullen uit het voertuig weggooien.

Bij een ingesteld onderzoek bleek het om drie vuistvuurwapens te gaan. Naar aanleiding hiervan zette de RBTP-leden de achtervolging in en aan de Ringweg Zuid werd bedoeld voertuig klemgereden en het vijftal in de boeien geslagen.

BEKIJK OOK
Suriname heeft de Inter Guyanese Spelen gewonnen in Guyana

Verder onderzoek wees uit dat de verdachten te Ringweg Noord geprobeerd hadden in te breken in een supermarkt. Aldaar werden zij op heterdaad betrapt door de bewoner, waardoor zij het hazenpad kozen.

Naast de drie vuistvuurwapens werden in het voertuig aangetroffen en in beslag genomen breekwerktuigen, maskers, handschoenen en andere goederen. De verdachten die bekenden van de politie blijken te zijn, werden ter voorgeleiding overgedragen aan de recherche van Paramaribo.

De vijf verdachten zijn door de politie in verzekering gesteld.