RBTP houdt bekende auto-inbreker na een maand aan, kompanen voortvluchtig

GFC NIEUWSREDACTIE- Leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) hebben op 3 januari na uitgewerkte informatie,de 30-jarige G.G., een bekende van de politie, aan de Estrelliastraat aangehouden.
G.G. die ervan verdacht wordt zich schuldig te hebben gemaakt aan een auto-inbraak met twee andere mannen, werd na zijn aanhouding overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.
Op het politiebureau Geyersvlijt deed een vrouw in de eerste week van december 2020 aangifte van diefstal gepleegd in haar voertuig. Volgens de verklaring van de vrouw ging ze met iemand naar een goudopkoopbedrijf, waar de twee een deel van hun goud inwisselden voor een groot geldbedrag in Amerikaanse dollar.
Hierna reed het duo naar haar woning, sloot het voertuig goed af en liep naar binnen. Toen ze terugkeerden naar de auto, merkten zij op dat een ruit was stukgeslagen. Uit de tas, die in het voertuig was achtergelaten, is een geldbedrag in vreemde valuta en een hoeveelheid goud weggenomen.
Met behulp van veiliggesteld beeldmateriaal van het Command Center kwam de verdachte G.G. en het voertuig waarmee het strafbaar feit is gepleegd in beeld.
De verdachte G.G. ontkent zich schuldig te hebben gemaakt aan het strafbaar feit en gaf aan dat hij slechts een rit had gereden voor twee mannen. Deze twee mannen met wie hij vermoedelijk de auto-inbraak heeft gepleegd zijn voortvluchtig. Aan hun aanhouding wordt gewerkt.
De buit is nog niet achterhaald. G.G. is opgesloten.