fbpx

RBTM houdt vier verdachten aan, één hunner in verzekering gesteld

GFC NIEUWSREDACTIE- Leden van het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) in Suriname hebben op 8 oktober vier verdachten op een woonadres te Zorg en Hoop opgespoord en aangehouden.

Het betreft in deze Safiera B. (29), Perry M. (24), Quincy M. (25) en Shaquille B. (28). Het viertal is na hun aanhouding overgedragen aan de Recherche van Regio Midden, die belast is met het verder onderzoek.

Uit het voorlopig politieonderzoek kwam naar voren dat deze vier verdachten op 29 september een taxichauffeur hebben beroofd aan de Abigaelslustweg in het district Wanica.

De benadeelde deed van deze gewapende beroving aangifte bij de politie van het bureau de Nieuwe Grond. Naar zijn zeggen kreeg hij op een gegeven moment slaap achter het stuur en besloot via voornoemde weg te rijden naar een pension in de buurt voor het huren van een kamer om uit te rusten.

Ter hoogte van pandnummer 22 kon hij de slaap niet meer volhouden. Hij parkeerde de auto langs de berm, zonder het portier op slot te doen en viel in slaap in het voertuig.

Op een bepaald moment werd hij overrompeld door drie gewapende mannen die in het zwart gekleed waren. Onder bedreiging van de vuistvuurwapens gingen de verdachten er vandoor met het geel gelakte voertuig dat hij had gehuurd en persoonlijke spullen zoals zijn Surinaams paspoort, zijn Staatsziekenfonds- en identiteitskaart.

BEKIJK OOK
Standbeeld van vakbondsleider Cyrill Daal verplaatst naar Pater Weidmanplein

Het gehuurd voertuig werd twee dagen daarna onbeheerd in het dorp Santigron aangetroffen. De auto was gedeeltelijk gesloopt en deels met een zwarte spuitbom gespoten.

Terwijl het onderzoek gaande was, heeft de verdachte Quincy getracht de voorbumper te verkopen bij een autoverhuurbedrijf, alwaar de aangever het geel gelakte voertuig had gehuurd. De eigenaar van het bedrijf herkende de bumper van zijn auto positief en schakelde direct de politie in.

Aan de hand van de beschrijvingen van het voertuig waarin Quincy zich verplaatste gelukte het de leden van het RBTM het viertal te Zorg en Hoop aan te houden.

Bij een ingesteld onderzoek in de auto van de verdachte Quincy troffen de wetsdienaren de twee achter lenzen van het gestolen voertuig in de kofferbak aan. De achterbumper troffen de politieambtenaren in de woning aan. Zowel de lenzen als de achterbumper werden door de politie in beslag genomen.

De vier verdachten werden ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau.

De verdachte Quincy is in verzekering gesteld, terwijl Safiera, Perry en Shaquille na verhoor zijn heengezonden.