RBTM houdt 42-jarige verdachte aan in autodiefstalzaak

GFC NIEUWSREDACTIE- Leden van het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) in Suriname hebben op 3 januari na uitgewerkte informatie de 42-jarige verdachte Franklin Z. opgespoord en aangehouden.

Een benadeelde deed op 28 december van het vorig jaar aangifte van diefstal van zijn voertuig op het politiebureau De Nieuwe Grond. Naar zeggen van de aangever werd zijn auto inhoudende enkele documenten middels geweld van hem weggenomen op de kruising van de Indira Ghandi- en Vredenburgweg.

Het onderzoek in deze zaak werd overgedragen aan de recherche van Regio Midden, waarbij de 52-jarige Milton B. in beeld kwam. Deze verdachte werd op 30 december door de rechercheurs van regio Midden opgespoord en aangehouden te Geyersvlijt.

Het gestolen voertuig werd bij hem aangetroffen en in beslag genomen. Hierna is de auto afgestaan aan de rechtmatige eigenaar.

Aan de hand van de verklaring van Milton, kwam zijn kompaan Franklin Z. in beeld. Het lukte het RBTM Franklin aan te houden.

Bij zijn aanhouding heeft Franklin ontkent het strafbare feit te hebben gepleegd. Hij is net als zijn kompaan Milton in verzekering gesteld.

Het onderzoek in deze zaak wordt door de Recherche van Regio Midden voortgezet.