fbpx

Ramadhin heeft onderhoud met Surinaamse studenten in Cuba

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, die momenteel op werkbezoek is op Cuba, heeft een onderhoud gehad met de Surinaamse studentengemeenschap.

Gedurende het onderhoud werden de studenten in de gelegenheid gesteld hun ervaringen op Cuba met de minister te delen waarbij o.a. de uitdagingen voor de aanschaf van voedingsmiddelen op het eiland en het uitblijven van de beloofde financiële ondersteuning vanuit Suriname benadrukt werden.

Wat de aanschaf van levensmiddelen betreft, is door Ramadhin een voorstel gedaan om na te gaan indien bij de Surinaamse airliner Fly Allways voedselpakketten voor de studenten op kort termijn naar Cuba kunnen worden opgestuurd.

Met betrekking tot de financiële ondersteuning (onderhoudsgelden) is door de minister geïnformeerd dat de overmaking van de gelden naar Cuba reeds heeft plaatsgevonden waarbij de uitbetalingen op kort termijn d.t.k.v. de Surinaamse Ambassade te Cuba zal plaatsvinden.

Voor wat betreft betaling van de college gelden zullen beide overheden een regeling treffen. Cuba kampt al decennia met een economische, commerciële en financiële blokkade vanuit de VSA waarbij financiële transacties naar dit eiland een enorme uitdaging is.

BEKIJK OOK
Gezondheidszorg Caribische regio onder aandacht gebracht van G20

Ramadhin was eveneens bijzonder onder de indruk van de studiediscipline van de jonge Surinamers en maakte van de gelegenheid gebruik de studenten eveneens te feliciteren met de uitmuntende studie resultaten die zijn behaald.

Verder stond de minister stil bij de uitdagingen binnen de zorgsector in Suriname w.o. het gebrek aan medisch personeel. In dit kader is op de studenten een beroep gedaan hun uiterste best te doen en werd de hoop uitgesproken dat na afronding van de studie zij huiswaarts keren om de gezondheidszorg in Suriname naar grotere hoogte te brengen.

De studenten kregen na het onderhoud uit handen van de minister verschillende goederen uit Suriname w.o. een medische first aid kit.
Zij waren vereerd met het bezoek en stelden het zeer op prijs dat de minister de ruimte heeft gemaakt om de problemen en uitdagingen waarmee de studenten zitten aan te horen en te werken aan een duurzame oplossing.

Gedurende het onderhoud met de studenten werd de minister bijgestaan door de ambassadeur van Suriname op Cuba, Wendy Paulus-Aminta.