Rechter Dinesh Sewratan leidt nieuwe Raio Raad

GFC NIEUWSREDACTIE- De Raad van Ministers (RVM) heeft op 13 juli goedkeuring gegeven voor de samenstelling van een nieuwe Raad voor de Selectie en Opleiding ten behoeve van de Rechterlijke Macht (Raio Raad).

Al enige tijd was de zittingsperiode van de vorige raad verstreken.

Daar de regering en de rechterlijke macht ernaar streven te gaan voor snelle rechtspraak, was het van eminent belang invulling te geven aan de nieuwe raad.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Plastisch chirurg aangeklaagd door meer dan 80 vrouwen wegens misbruik

Rechter Dinesh Sewratan, lid van het Hof van Justitie, zal namens de zittende magistratuur deze Raad voorzitten, terwijl A. Niamat de ondervoorzittersfunctie zal vervullen.

Verder zullen in de Raad zitting hebben rechter I. Lachitjaran, M. Winter (Officier van Justitie), S. Gadjradj (Surinaamse Orde van Advocaten), S. Lakhisaran (Juspol) en B. Pakosie (Juspol).

Met de goedkeuring binnen de RvM is de weg opengesteld voor de minister van Justitie en Politie, (Juspol) Kenneth Amoksi om de nieuwe leden te benoemen.

Juspol zal in samenwerking met het Hof van Justitie zo spoedig mogelijk starten met een vijfjarige Raio-opleiding.

De ingangsdatum voor werkzaamheden van de Raio Raad is gesteld op 1 augustus en zullen de taken tot en met 1 augustus 2026 worden voortgezet.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten