Purple Movement vraagt in petitie aan DNA aandacht voor nijpende maatregelen regering

GFC NIEUWSREDACTIE- De vrouwenorganisatie Purple Movement Organiseert op de internationale dag van de vrouw vandaag een drietal activiteiten.

Allereerst wordt een bijzonder bezoek gebracht aan de vrouwen in detentie. Vrouwen geinterneerd in de strafinrichting Santo Boma ontvangen bij deze gelegenheid een pakket inhoudende verschillende producten voor de persoonlijke hygiëne.

Tevens worden er verschillende snacks en een vruchtenpakket overhandigd aan deze vrouwen. Met deze geste levert Purple Movement een bijdrage aan het toekomstig resocialisatieproces van deze sisa’s om hun rol wederom waardig in te nemen in de Surinaamse samenleving.

Daarna zullen vrouwen uit verschillende districten een bloemetje leggen bij het standbeeld van Mama Sranan.

Hierna wordt een petitie aangeboden aan de voorzitter van DNA, waarbij aandacht wordt gevraagd voor de steeds nijpende effecten van maatregelen vanuit de regering Santokhi- Brunswijk op voornamelijk gezinnen in Suriname.

Vrouwen zijn de hoeksteen van het gezin en moeten extra beschermd en ondersteund worden in de huidige slechte sociaal-economische situatie van Suriname.

Purple Movement geeft hiermee een duidelijk signaal tot de empowerment van voornamelijk de ‘mofina’ vrouwen in stad en binnenland die extra te lijden hebben onder de huidige maatschappelijke malaise in het land.

Overige berichten