PTC levert eerste afgestudeerde van programma Animal Production & Health Technology af

GFC NIEUWSREDACTIE- Donderdag is de eerste student van het programma Animal Production & Health Technology, afgestudeerd aan het Polytechnic College Suriname.

José Ruth Tammenga heeft met haar afstudeerpresentatie de titel van Bachelor of Applied Technology verkregen. Zij heeft een haalbaarheidsstudie gedaan naar de productie van melk van de karbouw, Bubalus bubalis, in Suriname.

De resultaten uit het onderzoek laten zien dat de lokale karbouw, Bubalus bubalis, in Suriname wel de potentie heeft om voldoende melk te produceren.

Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat de afzet van de geproduceerde karbouwmelk gegarandeerd is bij ten minste een van de grote verwerkingsbedrijven.

Zij geeft aan dat er voorlichting verschaft dient te worden aan de gemeenschap zodat deze kennis opdoet over de karbouw en haar potenties in Suriname welke een bijdrage zal kunnen leveren aan de ontwikkeling van deze sub sector.

De afgestudeerde geeft aan dat dit kan gemakkelijk door gebruik te maken van social media. “Ik heb gekozen voor PTC, omdat zij het enige instituut is in Suriname die Hoger Beroepsonderwijs verzorgt voor de veeteelt sector.

De studiedruk is in het begin vrij hoog, maar naarmate je de afrondende fase nadert, is het minder.

De leukste momenten zijn de praktijkcolleges. Kies gericht je studie, als jij als jongere een carrière wilt bouwen binnen de veeteeltsector in Suriname. Kies voor de studie Animal Production & Health Technology (APHT) bij PTC,” aldus Tammenga.

De studie APHT is in 2017 opgezet nadat bleek dat er een behoefte is aan deskundigen op HBO niveau voor de veeteeltsector in Suriname.

Het ministerie van LVV benaderde het instituut voor dit programma en samen met de deskundigen van het ministerie is het curriculum ontwikkeld.

Animal Production & Health Technology (APHT) is een wetenschap binnen de landbouwsector die zich richt op de verschillende aspecten met betrekking tot dierlijke productie en diergezondheid.

Het doel van dit programma is om de student op te leiden in de nieuwste landbouwtechnieken, in het kader van veeteelt, gezondheid en management.

Het ministerie heeft 13 medewerkers ingeschreven om het tekort binnen het ministerie op te heffen. Het PTC wenst met deze studie haar bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de Economie van Suriname.

In Juli 2021 start het PTC wederom met de inschrijvingen.

Maandsalaris vanaf SRD 6000,- Vacatures beschikbaar voor administratieve krachten, gezondheidmasseuses en salesrepresentatives. Klik HIER voor meer informatie…..

Overige berichten